Böcker på många språk

Böcker på många språk

Biblioteken har böcker, tidningar och tidskrifter på många olika språk. De som vi inte har går ofta att beställa. Här får du veta mer om vilka språk vi har och hur du beställer fler.

Språken vi har

De flesta böcker på andra språk hittar du på Österåkers bibliotek i Åkersberga.

På barn- och ungdomsavdelningen har vi böcker på albanska, arabiska, bosniska, danska, dari, estniska, engelska, finska, franska, grekiska, isländska, jiddisch, kinesiska, kurdiska, kroatiska, litauiska, meänkieli, norska, nederländska, persiska, polska, ryska, romani, samiska, serbiska, somaliska, spanska, thai, turkiska och tyska.

På vuxenavdelningen har vi böcker på engelska, tyska, franska, spanska, ryska, polska, persiska, dari, kurdiska, arabiska, finska, italienska och turkiska.

På Huvudbiblioteket finns det också tidskrifter på finska, engelska, arabiska, spanska och tyska.

En del böcker på andra språk finns i vår digitala samling. De kan du hitta antingen via hemsidans sökfunktion eller i appen Biblio. 

Ny i Sverige

Du som är nyanländ kan gå till hyllan Ny i Sverige på Österåkers bibliotek. Där finns det svenska läromedel, språkkurser, grammatikböcker och andra resurser för dig som håller på att lära dig svenska. 

Letar du efter någonstans att öva svenska? Svenska kyrkan i Österåker erbjuder språkcaféer där vem som helst kan vara med. Du hittar mer information om detta här.

Beställ böcker på finska

Om du är pratar finska kan Finlandsinstutets bibliotek hjälpa dig att hitta finskspråkig litteratur. Där finns det boktips. Du kan också beställa böcker från Finlandsinstitutet till biblioteken i Österåker och hämta upp dem hos oss. Du hittar mer information om Finlandsinstitutets bibliotek här

Saknar du böcker på ditt språk eller har du läst alla redan?

Vi kan låna in böcker gratis från Internationella biblioteket i Stockholm om det är någonting du saknar. Det kallas att göra en deposition. Vi kan också lägga in fler e-ljudböcker och/eller e-textböcker på andra språk i appen Biblio.

Prata med någon ur personalen eller kontakta oss via osterakers.bibliotek@osteraker.se eller på 08-540 814 00.

Sök

Språk