angle-left E-böcker

E-böcker

I vår digitala samling finns både e-böcker och e-ljudböcker. Dessa går att läsa både via hemsidan och i vår app Biblio. Du kan låna 5 e-lån per vecka.

Via hemsidan

Så länge du har en internetuppkoppling så kan du oavsett teknik - mobil, platta eller dator - alltid strömma e-böckerna på hemsidan.  
 

  1. Hitta en bok som du vill läsa. Du kan kolla på Inspiration och E-biblioteket för tips, eller använda dig av sökfunktionen i huvudmenyn. Kontrollera att boken är i ett elektroniskt format.
  2. När du har hittat en bok och klickat på den ser du vilka format du kan välja att läsa boken i. Välj ”Läs strömmande” och därefter ”Öppna e-media”. Du måste vara inloggad för att kunna låna. Boken kan nu läsas med en gång. Om du stänger ner ditt webbläsarfönster kommer du också att stänga ner din läsning.
  3. För att komma åt boken igen går du in under sidan ”Mina sidor” och därefter ”Mina lån”. Ett e-bokslån gäller i 28 dagar och försvinner sedan automatiskt när lånetiden är slut.

Via appen Biblio

Med appen Biblio kan du läsa e-medier på platta och mobil. 

  1. Installera appen Biblio via Google Play (Android-telefon) eller App Store (IPhone). Den är gratis.
  2. Första gången du öppnar appen får du välja bibliotek i en rullgardinsmeny. Ange därefter ditt lånekortsnummer/personnummer och din pin-kod för att logga in.
  3. För att leta upp en bok eller ljudbok klickar du på menyknappen till vänster, väljer Sök och fyller i titel eller författare. Du kan också välja Kategorier för att leta efter en viss typ av böcker eller för att titta på topplistan.
  4. När du har hittat en bok kan du öppna den och läsa beskrivningen. Gillar du det du ser klickar du på Låna, väntar en stund och klickar sedan på Spela. Du kan även gå in på Mina lån och göra boken tillgänglig offline.

På e-böcker med text finns det vid bokomslaget en röd symbol. På e-ljudböcker som går att lyssna på finns det vid bokomslaget en ljusblå symbol. Ett e-bokslån gäller i 28 dagar och försvinner sedan automatiskt när lånetiden är slut.

Sök

Språk

sv-se en-gb