Digitalt författarbesök med Ann-Heléne Laestadius

Välkommen till höstens första digitala författarbesök!

Träffa Ann-Helén Laestadius som berättar om sin senaste bok Stöld (2021), denna gång skriven för en vuxen målgrupp.

Ann-Helén Laestadius, född 1971, är uppvuxen i Kiruna och har sina samiska och tornedalska rötter i Nedre Soppero. 1999 flyttade hon till Solna. Hon är författare och journalist.

2007 kom debuten med ungdomsboken Sms från Soppero när hon vann en manustävling. 2016 kom ungdomsromanen Tio över ett som tilldelades Augustpriset i kategorin bästa barn- och ungdomsbok. 2017 vann hon även Norrlands litteraturpris och var sommarpratare i Sveriges Radios P1.

Ann-Helén Laestadius återvänder alltid till rötterna i Kiruna och Norrbotten i sina böcker. Ofta skriver hon om identitet, att tillhöra olika kulturer och inte minst familjens och släktens betydelse.

Programmet kommer livestreamas via Österåkers biblioteks Youtube-kanal och är tillgängligt i sju dagar efter premiärvisningen.

Foto: Elisabeth Ohlson