angle-left För dig som pedagog

För dig som pedagog

Biblioteket kan erbjuda ett antal olika tjänster för dig som pedagog, såsom klassbesök och bokprat.

Bokpåsar

Om ni inte kan eller vill besöka oss på de erbjudna tiderna kan vi istället plocka ihop bokpåsar att ha i klassrummet. Påsarna kan hämtas av lärare under ordinarie öppettider och lånas ut på lärarkortet. Vi behöver få beställningen en vecka innan den ska hämtas. Ring oss på 08-540 814 00 eller mejla osterakers.bibliotek@osteraker.se för att göra din beställning.

Klassbesök

Just nu går det inte att besöka biblioteket med din klass. Principen för alla besök på biblioteken är att besökare ska gå in, göra sitt ärende snabbt och sedan lämna biblioteket. Detta med anledning av de skärpta råden i Region Stockholm gällande smittspridningen.

Vi hoppas på att kunna återkomma med klassbesök så snart det är möjligt. Under tiden kan du kontakta biblioteket via mejl eller telefon om du vill låna bokpåsar att ha i klassrummet.

Bibliotekskort för elever

Elever som inte har ett lånekort sedan innan har möjlighet att få det vid bokat klassbesök. De elever som vill ha lånekort tar hem ett låneavtal och får det påskrivet. Skicka eller lämna in avtalen till oss senast några dagar innan besöket så är korten färdiga när ni kommer.

Bibliotekskort för lärare

Lärare vid skolor i kommunen kan skaffa lärarkort. Lärarkortet kan användas för att låna medier som ska användas i skolarbetet. För lån på dessa kort är skolan ansvarig. Ladda ner låneavtalet och få det påskrivet av rektor innan du lämnar eller skickar in det till oss.

Sök

Språk

sv-se en-gb