För dig som är pedagog

För dig som är pedagog

Biblioteket kan erbjuda ett antal olika tjänster för dig som är pedagog i skola eller förskola, som till exempel klassbesök och bokprat.

Gruppbesök under öppettiderna

Från och med vecka 45 är du återigen välkommen att besöka oss med din klass eller förskolegrupp för att låna och lämna under bibliotekets öppettider. Detta behöver inte anmälas på förhand. Däremot uppskattar vi mycket om du har möjlighet att höra av dig till oss i förväg och berätta när ni planerar att komma. På så vis kan vi göra vårt bästa för att bemanna barn-och ungdomsavdelningen med personal och hjälpa er under besöket. Att du hör av dig i förväg gör också att vi har koll på att det inte blir för många grupper på en och samma gång.

Mejla osterakers.bibliotek@osteraker.se eller ring 08-540 814 00

Bokprat för vissa årskurser

För somliga årskurser erbjuder vi möjligheten att komma till biblioteket innan öppning för bokprat. Under bokpratet presenterar någon av våra barn-och ungdomsbibliotekarier ett anpassat urval böcker. Det ges också tid för att låna. Från och med vecka 48 bjuder vi in årkurs 1 och årskurs 5. Bokningen sker genom systemet Kulturboka: http://bokagrupp.se/osteraker/

Bibliotekskort för lärare

Lärare vid skolor och förskolor i kommunen kan skaffa lärarkort. Lärarkortet kan användas för att låna medier som ska användas i skolarbetet. Lånetiden är 42 dagar för barnböcker och 28 dagar för vuxenböcker. För lån på dessa kort är skolan ansvarig. Ladda ner låneavtalet och få det påskrivet av rektor innan du lämnar eller skickar in det till oss.

Bibliotekskort för elever

Elever som har fyllt 6 år och inte har ett eget lånekort sedan innan har möjlighet att få det när ni besöker biblioteket. De elever som vill ha lånekort tar hem ett låneavtal och får det påskrivet. Skicka eller lämna in avtalen till oss senast några dagar innan besöket, så är korten färdiga när ni kommer.

 

ANSÖKAN FÖR MINDERÅRIGA

ANSÖKAN FÖR PEDAGOGER
PÅ SKOLA

ANSÖKAN FÖR PEDAGOGER
PÅ FÖRSKOLA

 

Bibliotekskort för lärare

Lärare vid skolor och förskolor i kommunen kan skaffa lärarkort. Lärarkortet kan användas för att låna medier som ska användas i skolarbetet. Lånetiden är 42 dagar för barnböcker och 28 dagar för vuxenböcker. För lån på dessa kort är skolan/förskolan ansvarig. Ladda ner låneavtalet och få det påskrivet av rektor innan du lämnar eller skickar in det till oss.

Bokpåsar

Vi kan plocka ihop bokpåsar att ha i klassrummet eller på förskolan. Påsarna hämtas under ordinarie öppettider och lånas ut på lärarkortet. Vi behöver få beställningen cirka en vecka innan den ska hämtas. Ring oss på på 08-540 814 00 eller mejla osterakers.bibliotek@osteraker.se för att göra din beställning. Ange vilken typ av böcker du vill ha, för vilken ålder och hur många.

Böcker för mindre läsgrupper

Vi erbjuder inte några klassuppsättningar av böcker. Däremot har vi en del titlar som du som är lärare kan låna flera exemplar av, om du till exempel vill jobba med mindre läsgrupper. En lista på vilka titlar som finns hittar du här.

Tema- eller fördjupningsarbeten

Om du behöver kan du få hjälp av oss att hitta relevant litteratur inom olika ämnesområden för fördjupningsarbeten eller liknande. Hör av dig i god tid, gärna ett par veckor i förväg.

Böcker på andra språk

Vi har en del böcker på andra språk, men kan också låna in depositioner från Internationella biblioteket i Stockholm. Prata med någon ur personalen om du vill göra en depositionsbeställning.

 

Språk