Mångspråkshyllan

Mångspråkshyllan

Bibliotekets länkar och resurser för dig som läser på andra språk än svenska.
Laddar

Інформація українською мовою

The library has gathered resources, links and free literature in Ukrainian for those arriving from Ukraine.

Ruotsinsuomalaiset hyllyt

Tervetuloa ruotsinsuomalaiseen kirjastoon! Olemme keränneet tänne tietoa kirjaston palveluista suomeksi.

Internationella Romadagen

Den 8 april är det romernas internationella dag! Den firas till minne av den första internationella romska kongressen, som hölls den 8 april 1971 i London. Här hittar du personalens boktips.

Ruotsinsuomalaisten päivä | Sverigefinnarnas dag

Ruotsinsuomalaisten päivä on 24 helmikuuta. Lea Vaattovaara kertoo enemmän ja kirjasto antaa parhaat ruotsinsuomaliset kirjavinkit. | Den 24 februari är det Sverigefinnarnas dag. Lea Vaattovaara berättar mer och personalen ger sina bästa sverigefinska boktips.

När Finland kom till Sverige

Under 1960- och 70-talen flyttade fler än 320 000 personer från Finland till Sverige. För femtio år sedan nådde flyttvågen sin kulmen. Denna utställning handlar om dem som flyttade. Här kan du se den inspelade invigningen av utställningen på Galleri Vågen.

Samernas nationaldag

Söndag 6 februari är det urfolket samernas nationaldag som firas över hela Sápmi. På biblioteket ger vi boktips med samiskt tema!

Nationella minoriteter

I Sverige finns det fem nationella minoriteter: tornedalingar, sverigefinnar, samer, romer och judar. Om du tillhör en nationell minoritet har du särskilda rättigheter. Bland annat ska du ges möjlighet att behålla och utöva ditt språk och din kultur. 

Advokatjour

Landvall Advokat och Advokatfirma Lilja AB ger råd. Här finns expertis inom bland annat familjerätt, arvsrätt, fastighetsrätt, brottmål och affärsjuridik för små företag.
Mer om Advokatjour

Bli låntagare

För att kunna använda dig av bibliotekets tjänster behöver du registrera dig.
Registrera dig här

Böcker på många språk

Biblioteken har böcker, tidningar och tidskrifter på många olika språk. De som vi inte har går ofta att beställa. Här får du veta mer om vilka språk vi har och hur du beställer fler.
Mer om Böcker på många språk

Biblioteksvisning för SFI-studerande

SFI-lärare kan kontakta oss och boka en biblioteksvisning för sin klass av Österåkers bibliotek i Åkersberga. Vi visar dig runt i biblioteket och berättar hur du använder dig av våra tjänster.
Mer om Biblioteksvisning för SFI-studerande

Datorer, kopior & wifi

På de flesta bibliotek i Österåker kan du låna en dator, koppla upp dig till wifi, kopiera och scanna in papper.
Mer om Datorer, kopior & wifi

Anpassade böcker

På biblioteken finns hjälp för dig som av olika anledningar har svårt att läsa. Vi har bland annat talböcker, lättlästa böcker och böcker med stor stil.
Mer om Anpassade böcker

Språk