angle-left Sommarlov på biblioteket

Sommarlov på biblioteket

Sommarlovet är här och vi på biblioteket har självklart förberett aktiviteter för barn och unga att sysselsätta sig med under ledigheten. Läs mer här!

Sommarboken

10 juni till 31 augusti

Under sommarlovet kan alla som är sex år eller äldre delta i Sommarboken. Läs en bok och få en bok!

Vi på biblioteket önskar att så många som möjligt ska läsa minst en hel bok i sommar. När du klarat utmaningen vill vi ge dig en present. Hämta sommarbokshäftet på biblioteket i Åkersberga eller Ljusterö eller ladda ner det. I häftet hittar du alla möjliga knep och knåp för att lyckas med sommarläsningen. Längst bak i häftet finns en biljett. Fyll i vilken bok du läste, klipp ut biljetten och lämna in den antingen i Åkersberga eller på Ljusterö så får du en gåvobok av oss. 

Ladda ner häftet här och låt sommarläsningen börja!

 

Digital sommarkurs med Hemkodat

3, 4, 5 augusti klockan 10-12 eller 13-15

Från nio år

I samarbete med föreningen Hemkodat erbjuder vi en sommarkurs där deltagarna får skapa egna spel utifrån en bok du läst under sommarlovet.

Grupperna träffas på Zoom under tre för-eller eftermiddagar och skapar spel utifrån böckerna ni läst. Läsing + spel = sant!

Antalet platser är begränsat och du behöver kunna vara med alla tre dagarna. Ange om du är intresserad av för-eller eftermiddagsgruppen.

Anmälan sker till: osterakers.bibliotek@osteraker.se

Kreativ sommarpåse

Kan hämtas från den 28:e juni på Österåkers bibliotek och Ljusterös bibliotek.

Passar för barn mellan ca 6- 10 år.

Skapa en fantasikarta: Rita, klipp och limma ett collage av gamla kartbilder från Österåker och/eller dekorera en ask att lägga en ”skatt” i (något som du hittar i sommar till exempel en extra fin sten). Om du vill kan du kan maila eller lämna in din bild och/eller ask till Åkersberga bibliotek efter den 23:e augusti så får du möjlighet att vara med på utställningen i Åkersberga bibliotek.

Innehåller material och vägledning till en workshop om kartor samt en bilderbok och tidning.

OBS! Begränsat antal. En påse per familj så länge lagret räcker.

 

Boktips från personalen

Glad sommar önskar vi på Österåkers bibliotek!

Sök

Språk

sv-se en-gb