Barn- och ungdomsavdelningen

Barn- och ungdomsavdelningen

Nyheter, evenemang, boktips och resurser för barn och ungdomar.

Bokskattjakt

personliga boktips
för barn

Boktips för barn

personalens favorit-
barnböcker

Boktips för ungdomar

personalens favorit-
ungdomsböcker

För dig som är pedagog

Biblioteket kan erbjuda ett antal olika tjänster för dig som är pedagog i skola eller förskola, som till exempel klassbesök och bokprat.
Mer om För dig som är pedagog

Evenemangsförslag

Saknar du ett evenemang eller en viss aktivitet på biblioteket? Här kan du lämna dina önskemål.
Mer om evenemangsförslag

Inköpsförslag

Saknar du något på biblioteket? Här kan du göra inköpsförslag på böcker, CD, filmer eller annat som du tycker att biblioteket ska köpa in.
Lämna inköpsförslag

Böcker på många språk

Biblioteken har böcker, tidningar och tidskrifter på många olika språk. De som vi inte har går ofta att beställa in. Här får du veta mer om vilka språk vi har och hur du beställer in fler.
Mer om Böcker på många språk

Anpassade böcker

På biblioteken finns hjälp för dig som av olika anledningar har svårt att läsa. Vi har bland annat talböcker, lättlästa böcker och böcker med stor stil.
Mer om Anpassade böcker

Lånekort & lånekonto

För att kunna använda dig av bibliotekets tjänster behöver du ett lånekonto. Lånekontot är personligt och kostar ingenting att skaffa.
Skaffa lånekonto och kort här

Strömmande film

Med bibliotekets streamingtjänst Cineasterna kan du se upp till 2 filmer i veckan gratis. Du har filmen i 48 timmar och kan se på den hur många gånger som helst under den perioden. Här finns mer information om hur du hittar till Cineasternas filmkatalog och loggar in.
Mer om Strömmande film

E-böcker

I vår digitala samling finns både e-böcker och e-ljudböcker. Dessa går att läsa både via hemsidan och i vår app Biblio. Du kan låna 5 e-lån per vecka.
Mer om E-böcker

Språk