Fjärrlån

Vi kan beställa böcker från andra bibliotek, både inom Sverige och från utlandet. Det kallas för att göra ett fjärrlån. Du kan också beställa artiklar ur tidningar och tidskrifter.

För att fjärrlåna loggar du in uppe i högra hörnet, fyller i formuläret nedan och skickar in. 

  • Ett fjärrlån inom Norden kostar 40 kronor per bok. Ett fjärrlån från övriga delar av världen kostar olika beroende på porto och frakt. 

  • Artikelkopior kan beställas från andra bibliotek och priset är alltid beroende av varifrån artikeln beställs.

  • Även om du inte hämtar ut ditt fjärrlån kommer du att behöva betala för det.

  • Det tar olika lång tid för olika fjärrlån att komma fram till oss och vi kan aldrig lova att böckerna kommer fram till ett visst datum. Österåkers bibliotek fjärrlånar inte böcker vi har men som är utlånade. Vi kan inte fjärrlåna hela tidskrifter, e-böcker, ljudböcker eller filmer.

  • Om boken är aktuell kan Österåkers bibliotek ibland köpa in den istället. Boken reserveras då åt dig och du betalar reservationsavgiften på 10 kronor istället för fjärrlåneavgiften på 40 kronor.

  • Om du vill låna om ett fjärrlån måste du kontakta oss. Då tar vi kontakt med biblioteket som äger boken och frågar om lånetiden går att utöka. Boken är inte omlånad förrän du får en bekräftelse om det från oss.

Andra bibliotek

Ibland kan det vara enklare att ta tåget till biblioteket som har boken istället för att beställa ett fjärrlån. Hittar du inte det du söker på Österåkers bibliotek kan du pröva att söka hos andra bibliotek via de här länkarna: 

BIBLIOTEKEN I STOCKHOLMS LÄN

INTERNATIONELLA BIBLIOTEKET

LIBRIS KATALOGEN

 

Fjärrlåneansökan

Sök

Språk