Den odödliga sagan
Visa titel Debug

Den odödliga sagan

Varför liknar de stora klassiska berättelserna och filmerna varandra på ett nästan kusligt sätt? Och hur skapar vi nya historier som kan leva lika länge?

I Den odödliga sagan förklarar dramaturgen John Yorke vad våra mest populära sagor, böcker, filmer och teveserier har gemensamt. Med exempel från antika dramer och teveserier som The wire och True detective visar han hur dramaturgin från de klassiska myterna ständigt går igen och varför berättelserna berör oss. Det är också en grundkurs i berättande där ett dramas alla beståndsdelar gås igenom och förklaras.   

Recension

En berättarteknisk analys av dramaturgi som främst hämtar sitt stoff från TV:ns värld men som likväl går att applicera på vilken berättare som helst. En hyllning till berättandet men också en helteknisk förstörelse av den dramatiska kurvan, vad den här och varför den är. Den vackra designen gör att jag förlåter det högtekniska språkets stundvis otillgängliga form. För att kunna bryta sig loss från konventioner måste du först bemästra dem! Bra läsning för alla sorters författare.

Liknande titlar

Språk