Alla våra tjänster

Take away & Boken kommer

Om du inte kan komma till biblioteket, så kan biblioteket komma till dig. Tjänsten är till för dig som på grund av ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till biblioteket. Just nu innefattar den också dig som är i en riskgrupp för covid-19.
Mer om Take away & Boken kommer

Lånekort & lånekonto

För att kunna använda dig av bibliotekets tjänster behöver du ett lånekonto. Lånekontot är personligt och kostar ingenting att skaffa.
Skaffa lånekonto och kort här

Inköpsförslag

Saknar du något på biblioteket? Här kan du göra inköpsförslag på böcker, CD, filmer eller annat som du tycker att biblioteket ska köpa in.
Lämna inköpsförslag

Fjärrlån

Har biblioteket inte boken som du vill låna? I så fall kan vi beställa böcker från andra bibliotek, både inom Sverige och från utlandet. Det kallas för att göra ett fjärrlån. Det går också att beställa artiklar ur tidningar och tidskrifter.
Mer om Fjärrlån

Datorer, kopior & wifi

På de flesta bibliotek i Österåker kan du låna en dator, koppla upp dig till wifi, kopiera och scanna in papper.
Mer om Datorer, kopior & wifi

E-böcker

I vår digitala samling finns både e-böcker och e-ljudböcker. Dessa går att läsa både via hemsidan och i vår app Biblio. Du kan låna 5 e-lån per vecka.
Mer om E-böcker

Anpassade böcker

På biblioteken finns hjälp för dig som av olika anledningar har svårt att läsa. Vi har bland annat talböcker, lättlästa böcker och böcker med stor stil.
Mer om Anpassade böcker

Böcker på många språk

Biblioteken har böcker, tidningar och tidskrifter på många olika språk. De som vi inte har går ofta att beställa in. Här får du veta mer om vilka språk vi har och hur du beställer in fler.
Mer om Böcker på många språk

Advokatjour

Landvall Advokat och Advokatfirma Lilja AB ger råd över telefon. Här finns expertis inom bland annat familjerätt, arvsrätt, fastighetsrätt, brottmål och affärsjuridik för små företag.
Mer om Advokatjour

Biblioteksvisning för SFI-studerande

SFI-lärare kan kontakta oss och boka en biblioteksvisning för sin klass av Åkersberga bibliotek. Vi visar dig runt i biblioteket och berättar hur du använder dig av våra tjänster.
Mer om Biblioteksvisning för SFI-studerande

Bokbåten

Två gånger om året förvandlas Rödlöga till Bokbåten och åker ut till skärgården för att sprida litteratur bland öarna. Ombord kan du välja bland 3 000 böcker! På Bokbåten har vi längre lånetider och du lämnar tillbaka böckerna när vi kommer förbi nästa gång.
Mer om Bokbåten

Databaser

Österåkers bibliotek har ett antal digitala uppslagsverk och databaser. Du kan använda dem för att bland annat hitta stipendier, tidningsartiklar och författarporträtt. En del går att komma åt hemifrån och andra kan du endast använda när du besöker biblioteket.
Mer om Databaser

För dig som pedagog

Biblioteket kan erbjuda ett antal olika tjänster för dig som pedagog, såsom klassbesök och bokprat.
Mer om För dig som pedagog

Galleri Vågen

På Huvudbiblioteket i Åkersberga finns Galleri Vågen. Här kan du njuta av konst och be om att få ställa ut din egen. Galleri Vågen har öppet samtidigt som biblioteket.
Mer om utställningar och hur du ställer ut

Hyra lokaler

På Åkersberga bibliotek kan du boka grupprum, konferensrum och programrum. Här hittar du mer information om de olika rummen och vad det kostar att hyra dem. Att hyra grupprum som student är alltid gratis.
Mer om Hyra lokaler

Släktforskning & lokalhistoria

Vill du veta mer om bygden och din släkts historia? Här finns mer information om Roslagssamlingen och bibliotekets olika resurser för släktforskning.
Mer om Släktforskning & lokalhistoria

Strömmande film

Med bibliotekets streamingtjänst Cineasterna kan du se upp till 2 filmer i veckan gratis. Du har filmen i 48 timmar och kan se på den hur många gånger som helst under den perioden. Här finns mer information om hur du hittar till Cineasternas filmkatalog och loggar in.
Mer om Strömmande film

Teknikhjälp

Du som tycker det digitala alltid strular kan få hjälp och handledning på biblioteket.
Mer om Teknikhjälp

Tentamen

Åkersberga bibliotek erbjuder dig som behöver skriva tentamen att göra det hos oss.
Mer om Tentamen

Sök

Språk