Tips

Här hittar du boktips, spellistor och inspelade föredrag som alla ska hjälpa dig att hitta nya, spännande stigar i läsningens värld.

Biblioterapi - litteratur som terapiform

I samband med släppet av lokala barnboksförfattaren Linda Wahlunds senaste bok livesände Österåkers bibliotek ett författarsamtal där vi pratade om Lindas böcker och läsning som terapi. Här kan du ta del av det inspelade samtalet och få boktips för barn och unga på olika teman.

Boktips för barn

Personalen läser och tipsar. Här hittar du allt från bilderböcker till kapitelböcker.

Boktips för unga

Blandade tips från bibliotekets ungdomsavdelning. Här finns något för alla smaker.

Världsbokdagen: Alla kan läsa

Den 23 april framhäver Unesco böckernas betydelse i kampen för en bättre värld. På Österåkers bibliotek lyfter vi vår lättlästa litteratur, ljud- och talböcker, taktila böcker och mycket mer. Alla kan läsa - och i bibliotekets samlingar finns det något för dig.

Personalens tips

Österåkers biblioteks personal skriver om, tipsar och diskuterar kring böcker, filmer och allt möjligt annat från bibliotekets samlingar.

Internationella Romadagen

Den 8 mars är romernas internationella dag! Den firas till minne av den första internationella romska kongressen, som hölls den 8 april 1971 i London. Här hittar du personalens och den romska läsambassadörens boktips på ämnet.

Staff picks

Österåker's library staff review and discuss books, movies and much more from our collections.

International Transgender Day of Visibility

Den 31 mars firas International Transgender Day of Visibility. Biblioteket tar fram skönlitterära och biografiska berättelser av och om transpersoner - med lyckliga slut!

Världspoesidagen

Inför internationella poesidagen den 21 mars pratar vi, såklart, poesi!

Internationella kvinnodagen

8 mars firar vi Internationella kvinnodagen. Se på Stefan Högbergs föreläsning om kvinnorna som historien glömde bort och botanisera bland personalens bästa feministiska lästips.

Språk

sv-se en-gb