Populärt & nytt

243058
Av: Herngren, Moa
244631
Av: Lundell, Ulf
242275
Av: Läckberg, Camilla
244632
Av: Lundell, Ulf
241655
Av: Prose, Nita
243016
Av: Ndiaye, Marie
243379
Av: Maunsbach, Maria
242232
Av: Schepp, Emelie
243061
Av: Knausgård, Karl Ove
242735
Av: Alfredsson, Karin

Personliga boktips

Kan du bara inte hitta något intressant att läsa, känns bokskogen för överväldigande? Ingen fara, vi hjälper till. Skriv in till oss så skräddarsyr vi boktips till dig.

Världsmiljödagen 2022 - En enda jord

Söndagen den 5:e juni är det Världsmiljödagen. Temat för Världsmiljödagen 2022 är "Only One Earth – living sustainably in harmony with nature". Det handlar om att leva hållbart i samklang med naturen och behovet av att ställa om till en grönare livsstil. På Österåkers bibliotek ger vi i personalen våra bästa hållbara lästips.

Staff picks

Österåker's library staff review and discuss books, movies and much more from our collections - in English!

Personalens tips

Österåkers biblioteks personal skriver om, tipsar och diskuterar kring böcker, filmer och allt möjligt annat från bibliotekets samlingar.

HBTQI+ boktips

Bibliotekets personal tipsar om sina favoriter bland hbtqi+ böcker och filmer.

International Transgender Day of Visibility

Den 31 mars firas International Transgender Day of Visibility. Biblioteket tar fram skönlitterära och biografiska berättelser av och om transpersoner - med lyckliga slut!

Internationella Romadagen

Den 8 april är det romernas internationella dag! Den firas till minne av den första internationella romska kongressen, som hölls den 8 april 1971 i London. Här hittar du personalens boktips.

Biblioterapi - litteratur som terapiform

I samband med släppet av lokala barnboksförfattaren Linda Wahlunds senaste bok livesände Österåkers bibliotek ett författarsamtal där vi pratade om Lindas böcker och läsning som terapi. Här kan du ta del av det inspelade samtalet och få boktips för barn och unga på olika teman.

Språk