Alla våra tjänster

Boken kommer

Om du inte kan komma till biblioteket så kan biblioteket komma till dig. Boken kommer är till för dig som på grund av ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till biblioteket.
Mer om Boken kommer

Lånekort & lånekonto

För att kunna använda dig av bibliotekets tjänster behöver du ett lånekonto. Lånekontot är personligt och kostar ingenting att skaffa.
Skaffa lånekonto och kort här

Teknikhjälp

Du som tycker det digitala alltid strular kan få hjälp hos oss. I entrén till Österåkers bibliotek i Åkersberga har vi IT-guider som visar hur du använder tekniken. Under pandemin erbjuder vi personlig handledning på distans .
Mer om Teknikhjälp

Inköpsförslag

Saknar du något på biblioteket? Här kan du göra inköpsförslag på böcker, CD, filmer eller annat som du tycker att biblioteket ska köpa in.
Lämna inköpsförslag

Fjärrlån

Har biblioteket inte boken som du vill låna? I så fall kan vi beställa böcker från andra bibliotek, både inom Sverige och från utlandet. Det kallas för att göra ett fjärrlån. Det går också att beställa artiklar ur tidningar och tidskrifter.
Mer om Fjärrlån

Datorer, kopior & wifi

På de flesta bibliotek i Österåker kan du låna en dator, koppla upp dig till wifi, kopiera och scanna in papper.
Mer om Datorer, kopior & wifi

E-böcker

I vår digitala samling finns både e-böcker och e-ljudböcker. Dessa går att läsa både via hemsidan och i vår app Biblio. Du kan låna 5 e-lån per vecka.
Mer om E-böcker

Anpassade böcker

På biblioteken finns hjälp för dig som av olika anledningar har svårt att läsa. Vi har bland annat talböcker, lättlästa böcker och böcker med stor stil.
Mer om Anpassade böcker

Böcker på många språk

Biblioteken har böcker, tidningar och tidskrifter på många olika språk. De som vi inte har går ofta att beställa in. Här får du veta mer om vilka språk vi har och hur du beställer in fler.
Mer om Böcker på många språk

Advokatjour

Landvall Advokat och Advokatfirma Lilja AB ger råd över telefon. Här finns expertis inom bland annat familjerätt, arvsrätt, fastighetsrätt, brottmål och affärsjuridik för små företag.
Mer om Advokatjour

Biblioteksvisning för SFI-studerande

SFI-lärare kan kontakta oss och boka en biblioteksvisning för sin klass av Österåkers bibliotek i Åkersberga. Vi visar dig runt i biblioteket och berättar hur du använder dig av våra tjänster.
Mer om Biblioteksvisning för SFI-studerande

Bokbåten

Två gånger om året förvandlas Rödlöga till Bokbåten och åker ut till skärgården för att sprida litteratur bland öarna. Ombord kan du välja bland 3 000 böcker! På Bokbåten har vi längre lånetider och du lämnar tillbaka böckerna när vi kommer förbi nästa gång.
Mer om Bokbåten

Bokskattjakt

Om du inte hittar något att läsa så kan vi gå på skattjakt i biblioteket åt dig. Här kan barn be om personliga boktips!
Läs mer om bokskattjakt

Databaser

Biblioteket har ett antal digitala uppslagsverk och databaser. Du kan använda dem för att bland annat hitta stipendier, tidningsartiklar och författarporträtt. En del går att komma åt hemifrån och andra kan du endast använda när du besöker oss.
Mer om Databaser

Evenemangsförslag

Saknar du ett evenemang eller en viss aktivitet på biblioteket? Här kan du lämna dina önskemål.
Mer om evenemangsförslag

För dig som är pedagog

Biblioteket kan erbjuda ett antal olika tjänster för dig som är pedagog i skola eller förskola, som till exempel klassbesök och bokprat.
Mer om För dig som är pedagog

Galleri Vågen

På Österåkers bibliotek finns Galleri Vågen. Här kan du njuta av konst och ansöka om att få ställa ut din egen. Galleri Vågen har öppet samtidigt som biblioteket.
Mer om utställningar och hur du ställer ut

Hyra lokaler

På Österåkers bibliotek kan du boka grupprum, konferensrum och programrum. Här hittar du mer information om de olika rummen och vad det kostar att hyra dem. Att hyra grupprum som student är alltid gratis.
Mer om Hyra lokaler

Meröppet på Ljusterö

På Ljusterö bibliotek finns det möjlighet att bli Meröppet-låntagare. Det innebär att du kan besöka biblioteket även utanför ordinarie öppettider.
Mer om Meröppet på Ljusterö

Personliga boktips

Kan du bara inte hitta något intressant att läsa? Ingen fara, vi hjälper till. Skriv in till oss så skräddarsyr vi boktips till dig.
Mer om personliga boktips

Släktforskning & lokalhistoria

Vill du veta mer om bygden och din släkts historia? Här finns mer information om Roslagssamlingen och bibliotekets olika resurser för släktforskning. Södra Roslagens Släktforskarförening finns tillgängliga vissa lördagar med jourhavande släktforskare.
Mer om Släktforskning & lokalhistoria

Strömmande film

Med bibliotekets streamingtjänst Cineasterna kan du se upp till 2 filmer i veckan gratis. Du har filmen i 48 timmar och kan se på den hur många gånger som helst under den perioden. Här finns mer information om hur du hittar till Cineasternas filmkatalog och loggar in.
Mer om Strömmande film

Tentamen

Österåkers bibliotek erbjuder dig som behöver skriva tentamen att göra det hos oss.
Mer om Tentamen

Sök

Språk