Fjärrlån

Hittar du inte det du söker? Vi kanske kan fjärrlåna hit det. Fyll i formuläret här nere och skicka in. Ett par saker bara:

Ett fjärrlån inom Norden kostar 40 kronor per bok. Ett fjärrlån från övriga delar av världen kostar olika beroende på porto och frakt. Om du inte hämtar ut fjärrlånet måste du fortfarande betala avgiften.

Det tar olika lång tid för ett fjärrlån att skickas till biblioteket. Vi kan inte lova att böckerna kommer fram ett visst datum. Biblioteket fjärrlånar inte böcker som finns på Österåkers bibliotek men som blivit utlånade. Vi kan inte fjärrlåna tidskrifter, e-böcker, ljudböcker eller filmer.

Om boken är aktuell kan Österåkers bibliotek ibland köpa in den istället. Boken reserveras då åt dig och du betalar reservationsavgiften på 10 kronor istället för fjärrlånsavgiften på 40 kronor.

Om du vill låna om dina fjärrlån måste du kontakta oss via: osterakers.bibliotek@osteraker.se

Sök i andra bibliotek

Ibland är det enklare att ta tåget till biblioteket som har boken istället för att beställa ett fjärrlån. Hittar du inte det du söker på Österåkers bibliotek kan du söka på andra bibliotek via de här länkarna: 

Bibliotek i Stockholms län - Här kan du söka på alla bibliotek i Stockholms län. Du kan kontakta biblioteken direkt eller hämta boken själv.

Libris - I Libris hittar du material från hela Sveriges universitets- och högskolebibliotek samt de större svenska folkbiblioteken.

Internationella Biblioteket - Internationella biblioteket har böcker på mer än 100 språk.

Fjärrlåneansökan

Ingmarsö bibliotek

Ingmarsö bibliotek

Ljusterö bibliotek

Ljusterö bibliotek

huvudbiblioteket

Huvudbiblioteket