Lyssna på e-ljudböcker

Sök e-ljudböcker
Mina sidor

Lyssna på e-ljudböcker

En e-ljudbok är en bok som du lyssnar på direkt i din mobil, surfplatta eller dator. Här finns instruktion för att låna och lyssna på e-ljudböcker. För att kunna låna behöver du vara registrerad låntagare hos oss. Observera att det krävs konstant internetuppkoppling för att kunna lyssna på e-ljudböcker. Alternativet vi erbjuder som inte kräver internetuppkoppling är att låna ljudböcker på CD från något av våra bibliotek.

Gör så här

1. Hitta en bok som du vill läsa. Du kan söka i sökfältet ovan och därefter klicka dig vidare till en bok du vill ha. Du kan också gå till våra boktipssidor om du behöver lästips. Om du ska använda en Android-telefon eller -surfplatta måste du också hämta appen "Elibs ljudboksspelare" från Google Play Store i förväg.

2. När du har hittat en bok ska du se ”Du kan ladda ner e-boken i följande format:” får du välja mellan

"Lyssna i dator"
"Lyssna i iPhone/iPad"
eller
"Lyssna i Android"

Klicka därefter på ”Öppna e-media”. Observera att du måste vara inloggad för att kunna låna. Därefter skickas du vidare till spelaren.

3. För att komma åt dina lånade böcker går du in under sidan ”Mina Sidor” och därefter ”Mina lån”. Boken sparas nu bland dina lån och där den är tillgänglig i 28 dagar. Efter att lånetiden tar slut så ”återlämnas” boken automatiskt.

Om du upplever problem med tjänsten eller har frågor kontakta biblioteket via telefon eller mail:

Redaktör: Einar Hannerz
huvudbiblioteket

Huvudbiblioteket


Ljusterö bibliotek

Ljusterö bibliotek


Ingmarsö bibliotek

Ingmarsö bibliotek